fredag, oktober 02, 2009

29.09.09
Nå er bilen rengjort og pakket etter 19 dager på Bi-Villige ,Fazana Istra halvøya.
Vi valgte og ta veien over fjellet til Riejka, åpent vakkert landskap med spredd bebyggelse. Etter Riejka tok vi kystveien havet er krystallklart grønt og innbydende til og hoppe ut i.

Mange praktfulle byer og småbåthavner, Her har vi kjørt forbi mange uutforskede perler som vi diskuterte måtte tas tak i på neste tur.
Impuls stoppet vi Senj ,og valgt og bli på en liten plass helt i vannkanten og med en liten fiskerestaurant ,”endelig fikk Roy og jeg smake lokal fisk “deilig.

På en høyde i denne havnebyen lå det en meget godt bevart borg. Sjørøverne holdt til her de plyndret skip og et sammensurium av tyrkere og venzianer. Et osmansk imperium. Dette ble det slutt på i 1617 da keiseren ble tvunget til og fraktet omanerne med familien til Zubera-fjellene vest for Zagreb.

Her har vi bilde av toalettet, på borge fritt i fall fra 4 etasje. De kunne jo ikke gå ut da de kriget med fienden på utsiden

Nå vender vi ryggen til havet og skal opp i fjellende og besøke nasjonal parken Plitvice med enorme vannfall.Ps.
Lille Joyce har selvfølgelig funnet ut at i varmen på bobiltur var kjekt og begynne og løpe. Så begge hannene har holdt meg våken en natt og de pistrer om hverandre, håper at toppen er nådd i løpet av morgendagen.
Hilsen en litt frustrert hundeeier

1 kommentar:

  1. Ser utrolig koselig ut disse småbyene, men toalettet som er avbildet er jeg glad for å slippe og benytte...men det var nok godt å ha for soldatene den gangen.
    Hva Joyces løpetid angår, så skjønner jeg frustrasjonen. Ikke den beste tiden å få disse problemene på, men slikt skjer jo ofte litt ubeleielig. Håper det roet seg rimelig raskt!
    Ha det fortsatt trivelig alle 2 og 4 bente! :)
    Hilsen fra nordlige breddegrader

    SvarSlett

Velg kommentartype fra 'rulleboksen' under.
Velg gjerne anonym, men underskriv kommentaren din med navn og emailadresse.